Blog

Activitate de învățare – Liceul „Paul Langevin” Beaucaire, Franța

În perioada 25-29 noiembrie 2019, elevi și profesori ai Liceului „Regina Maria” Dorohoi au participat la prima Activitate transnațională de învățare, predare și formare  organizată la Liceul „Paul Langevin” din Beaucaire-Tarascon, FRANȚA. 

Având ca temă Patrimoniul cultural, cele 5 zile de activități organizate la Liceul „Paul Langevin” din Beaucaire-Tarascon, Franța, au favorizat descoperirea și promovarea patrimoniului Unesco, prin activități teoretice, dar și jocuri precum „Vânătoarea de comori” organizată la Pont du Gard, celebrul Monument Unesco, cât și prin activități cu specific didactic.

În urma concursului organizat în cadrul echipelor, logo-ul și sloganul proiectului apreciate cu maximum de voturi aparțin elevului Tudor-Liviu Rotariu, care a reunit simbolurile patrimoniului european sub afirmația „Erasmus+ est une chance!”.

 

Clișeele și stereotipurile au reprezentat un alt aspect-cheie al întrunirii, favorizând elevilor implicați un dialog autentic în Limba Franceză, pentru a conștientiza cauzele imaginii reale/deformate pe care fiecare popor o promovează în exterior.

Vă invităm să urmăriți secvențe din activitățile de învățare! 

https://www.youtube.com/watch?v=HhRT8Epog-g&t=1s

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related Posts