Blog

Activitate de învățare 2 – Liceul Privat „Anatolien Muratpasa Adalya”, Antalya, Turcia

În perioada 2-6 martie 2020, elevi și profesori ai Liceului „Regina Maria” Dorohoi au participat la cea de-a doua Activitate transnațională de învățare, predare și formare.

Având ca temă „La chanson traditionnelle et moderne – source du bonheur, cele 5 zile de activități organizate la Liceul Privat „Anatolien Muratpasa Adalya”, Antalya, Turcia, au favorizat descoperirea și promovarea de către elevi a cântecului tradițional și modern, prin activități teoretice, prin activități de interpretare și cu specific didactic. În cadrul atelierelor comune de cercetare, elevii au descoperit cântecele tradiționale din Europa, stabilind similitudini de ritm și evoluție, sub îndrumarea profesorilor de muzică.

Școala gazdă a favorizat cunoașterea patrimoniului cultural turc, obiectivul principal al proiectului, prin vizite de documentare la Muzeul Suna-Inan Kirac, orașul antic Termessos, la Camera de Comerț și Industrie Antalya, la Primăria Antalya, în care profesioniști în promovarea patrimoniului local au oferit elevilor imaginea de ansamblu a rolului pe care îl joacă tradițiile în afirmarea identității unui popor.

Work-shop-urile de pictură în ulei – Ebru, cele de realizare a țesăturilor tradiționale cât și degustarea produsului tradițional Sikma – Lavaș yufka, inclus în patrimoniul Unesco, au introdus partenerii într-o lume în care tradițiile, arta și istoria se împletesc.

https://www.youtube.com/watch?v=JrZbFWNOYOI&t=1s

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related Posts